Rijeke Hrvatske. I miris prirode je avantura!


Hrvatske rijeke pripadaju Jadranu i crnomorskom slivu. One su među najčišćim u svijetu i zahvaljujući tome su dobro opskrbljene ribom i ostalim organizmima. Najvažnije rijeke su Dunav, Sava, Drava i Kupa. Najveća rijeka u Hrvatskoj je Dunav koja je ujedno i važan prometni pravac, ali i “Koridor VII” Europske unije. Njegove pritoke Save i Drava su također djelomično plovne i pogodne za višednevne avanture.

U prekrasnom prirodnom okruženju ovih rijeka možemo uhvatiti djelić aktivnog života dabra, čaplje, orla štekavca, crne rode te raznih endemskih vrsta riba u njihovim prirodnim staništima poput riječnih šljunčanih otoka, poplavnih šuma te pritoka i rukavaca. Od svih rijeka koje teku kroz Hrvatsku, Kupa je, sa svojih 296 km, najduža, a ujedno u njenom gornjem slivu, vrlo zanimljiva za rafting i kayak avanturu. Korana, Cetina, Krka i Mrežnica su važne kao turističke destinacije.

Rijeke u Hrvatskoj karakterizira čista i kristalna voda, netaknuti i čarobni krajolici. Većina posjetitelja dolazi u Hrvatsku u ljeto, kad su najljepše rijeke Hrvatske savršene za vožnju rafta, kanua i kajaka. Čarolija od kristalno čistih rijeka, od strmih kanjona i zelenih obala privlači svakog tko želi da mu u sjećanju ostane neponovljiv doživljaj.

Prenijeti osjecaj, miris i ljepotu, ponekad može samo video. Cilj nam je potaknuti sve vas, ljubitelje prirode i pustolovina, na jos jednu novu avanturu jer vjerujemo da cete se sigurno dobro zabaviti! I naravno…ponoviti je!