RAFTING i KAJAKING

MREŽNICA DONJI TOK

ADVENTURE

1 dan

Hrvatska

Svaki dan

Raspoloživost: 30 po grupi

Dob: od 6 godina

40Euro

Cijena

Mrežnica Avantura

Obilje slapova, zelenila i bistra, topla voda – to je Mrežnica! Ona zaslužuje posebno mjesto među rijekama Hrvatskog krša. Jedna od najljepših rijeka u Hrvatskoj.

Idealna za rafting i kajak avanturu. Na Mrežnici možete uživati uz naše izlete i do nekoliko dana. Najčešće se plovi između Generalskog Stola i Zvečaja, na rubu divljine i civilizacije. Kupanje i savladavanje slapova sastavni su dio izleta.

Oprema koju koristimo

Koristimo profesionalne rafting čamce kapaciteta do 6-10 osoba, svaki čamac ima iskusnog vodiča-skipera zaduženog za uvježbavanje i sigurnost posade. U čamcu je i vodonepropusna vreća ili kontejner (bačva) za foto aparate i slično. Svaki učesnik dobija veslo, sigurnosni prsluk za plivanje, a u slučaju hladnijeg ili vjetrovitog vremena i dodatnu zaštitnu opremu. Ako se radi o kajak izletu koristimo kajake RobFin – za dvije odrasle osobe i jedno dijete. Kajaci su vrlo stabilni i jednostavni za korištenje. Svaka grupa ima jednog ili dva vodiča (ovisno o veličini).

Raspored

09:30 Dolazak na dogovorenu destinaciju

10:00 Upoznavanje sa izletom i odlazak na startnu poziciju

10:30 Priprema, instrukcije i start izleta

14:00 Završetak izleta

Program izleta

Po dolasku u restoran “DP” i Rafting centar „Terra Croatica“ u Zvečaju gosti dobivaju osobnu opremu – prsluke i kacige a pri hladnijem vremenu neoprenske hlače, anorake i čizmice. Nakon polusatne pauze za osvježenje i WC autobusom, kombijem (za manje grupe) ili osobnim vozilom se nastavlja do rijeke. Kod mosta u Generalskom stolu presvlačenje i priprema, oko podne početak raftinga/kajakinga. Plovidba traje 2-3 sata, sa više kraćih pauza za odmor i kupanje na slapovima. Bistra i ljeti topla rijeka, 1-2 stupnja divlje vode. Pogodan izlet za obitelji s djecom ili ekskurzije. Plovidba završava u Zvečaju.

OPIS                                                                                                         

Zahtjevnost izleta: lagano, nije potrebna fizička kondicija

Trajanje izleta: 3-4 sata

Period: 01.4 – 31.10

Lokacija: Zvečaj, Rijeka Mrežnica

Veličina grupe: min 4 max 30 osoba po grupi; veće grupe na upit; ukoliko grupa ima manje od 4 osobe, a klijent svakako želi da se izlet održi, cijena izleta se povisuje sa 20% cijene po osobi

Ponijeti od opreme: S obzirom na klimatske uvjete, predlažemo da sa sobom ponesete majicu (za hladnijeg vremena majicu dugih rukava), kupaći kostim, ručnik, rezervne čarape, sandale ili tenisice za vodu, kapu, kremu i sunčane naočale (privežite ih uzicom) za zaštitu od sunca te vodootporan fotoaparat. Također predlažemo da ponesete rezervnu odjeću i obuću

Dodatne info

Nakon ukrcaja kod mosta u Generalskom stolu izlet započinje veslanjem uzvodno do slapa u Keićima (moguće je skakanje, snimanje i kupanje na slapu) ovisno o vodostaju i procjeni skipera. Nakon toga počinje se veslati nizvodno, do Zvečaja gdje se prelazi desetak slapova. Rijeka Mrežnica je između slapova mirna i vrlo pogodna za kupanje. Kod viših vodostaja ili po želji organiziramo rafting, a ljeti kajak izlet. Od osobne opreme ponesite majicu, kupaći kostim ili gaćice, ručnik, sandale ili tenisice za vodu; za hladnijeg vremena majicu dugih rukava. Ako nosite naočale privežite ih uzicom ili sličnim. Organizatori putovanja ne odgovaraju za izgubljene, oštećene ili nestale stvari. Neophodno je da sudionici znaju plivati i da se pridržavaju uputa vodiča-skipera da ne bi u opasnost doveli sebe i suputnike. Skiper ima obvezu i pravo da ne dozvoli ukrcavanje u čamac-raft osobama za koje je ocijenio da su pod utjecajem alkohola ili narkotika. Novac u tom slučaju ne vraćamo.

.  Terra Croatica Adventure Travel nije odgovorna za oštećenje ili gubitak vaših osobnih stvari.

CIJENA

Cijena izleta: 40 Euro

PRIJE KUPNJE IZLETA OBAVEZNO PROVJERITI DOSTUPNOST ŽELJENOG TERMINA NA EMAIL info@raft.com.hr ili na BROJ 
+385 91 4133 920

Minimalna dob 6 godina u pratnji roditelja

Uključeno u cijenu: vodič, upotreba potrebne opreme, osiguranje, parking za automobile

Nije uključeno: ručak/piknik, transferi (prema dogovoru)

FAQ

Otkazivanje putovanja od strane Terra Croatica Adventure Travel

U slučaju ekstremnih vremenskih uvjeta Terra Croatica Adventure Travel zadržava pravo odgode datuma izvođenja aktivnosti, ako je moguće za dan ili dva prije ili nakon rezerviranog datuma. Ukoliko promjena termina nije moguća, Vaše uplate će biti u cijelosti vraćene. Ostale uvijete putovanja možete pročitati na uvjeti putovanja

Terra Croatica Adventure Travel se uvijek trudi da izlet bude nezaboravan i poseban, a uz izbjegavanje svakog rizika i neugodnosti koji mogu biti uzrokovane izvanrednim situacijama

Ovisno o vremenskim uvjetima i vodostaju Terra Croatica Adventure Travel izlet se izvodi sa odgovarajućim čamcima.

 • kajak kapaciteta 2 osobe
 • raft kapaciteta 6-10 osoba

Klima: Proljeće i ljeto su obično topla i sunčana. Od svibnja do listopada temperature su ugodne za boravak u prirodi. Mogućnost kišnih perioda su uvijek moguće, te imajte uz sebe toplu i prilagođenu odjeću.

Pitanja: Za sva dodatna pitanja kontaktirajte nas na +385 91 4133 920 ili e-mail info@raft.com.hr

  Ime
  Izlet
  Broj osoba
  Email
  Poruka